Rukkien kokoontumisajot

PÄIVITETTY OHJELMA JA TAPAAMISEN KESTO

Viime kesän pellavan käsittely- ja kehruukurssin innoittamina järjestämme samoissa maisemissa Pusulassa heinäkuussa ”rukkien kokoontumisajot”, eli vapaamuotoisen kehruumiitin 13.-14.7.2023 (HUOM MUUTTUNUT AJANKOHTA) Tapaaminen on maksuton.

Paikalle voi tulla yhdeksi tai molemmiksi päiviksi, eikä tarvitse olla osallistunut edelliskesän kurssille. Kokeneempien kehrääjien opastusta varmasti saa, vaikka viime kesän opettajamme nyt onkin itse vain harrastajana paikalla.

Torstaina 13.7. on luvassa enemmän asiaa pellavasta. Paikalla Fibershed Finlandin perustajiin lukeutuva Leena Pesu LInen Stories-yrityksestä, joka on tuomassa kuitupellavaa takaisin Suomeen.

Perjantaina 14.7. taas keskitytään villaan, ProAgrian Villa-hankkeen Anu Pentin johdolla.

Molempina päivinä ohjelma alkaa klo 10, ja jatketaan niin pitkään kuin intoa riittää! Järjestäjiä paikalla jo n klo 9, eli voit tulla paikalle jo niihin aikoihin.

Ota omat kehruuvälineet ja villat tai muut kuidut mukaan, vaikka jotain välineitä tulee lainattavaksikin. Ainakin pellavaa on myös tulossa ostettavaksi, ja jos haluat tuoda esim omia villoja myyntiin niin se on varsin tervetullutta! Myös pellavankäsittelyvälineitä saa kokeilla ja lainata.

Yhteisruokailua ei miittiin olla järjestetty, mutta paikalla on pieni keittiö jossa jääkaappi & voi lämmittää ruokaa, ja muutaman kilometrin päästä löytyy palkittu Pikku Omenan lounasravintola. Kahveja keitellään tarpeen mukaan ! Voimme myös selvitellä esim mökkimajoituksia jos on kiinnostusta yöpyä lähistöllä.

Ohjelma on toistaiseksi hyvin vapaamuotoinen, mutta mielellään kehräämisen lomaan koittaisimme jotain oheisohjelmaakin järjestää. Puhutaan ainakin Fibershedistä ja luonnonkuiduista ylipäätään, ja käydään tutustumassa vanhan Töllin Myllyn ympäristöön ja itse myllyyn sen aukioloaikojen puitteissa.

Jos haluaisit tarjota esim musiikkiesityksen osallistujille, laita kommenttikenttään tästä tietoa!

Ajankohta: 13.-14.7.2023

Paikka: Töllin myllyn halli, Peltolankuja 4, 03850 Pusula

Ilmoittaudu allaolevalla lomakkeella viimeistään 5.7., jotta osaamme varautua henkilömäärään ja viestiä mahdollisista muutoksista ohjelmaan.

Lue tietosuojaseloste täältä.

Rukkien kokoontumisajot 7-23
Nimi
Nimi
Etunimi
Sukunimi
Osallistun seuraavina päivinä:
Haluatko että liitämme sinut tapaamisen WhatApp-ryhmään?
Olen lukenut Fibershed Finland ry:n tietosuojaselosteen ja hyväksyn että tietoni tallennetaan tapaamisen järjestelyä varten.

One thought on “Rukkien kokoontumisajot

  1. Tuon tarvittaessa pellavanmuokkausvälineitä, karstoja, värttinöitä ja rukkeja mukanani. Pellavaa muokattavaksi löytyy jonkin verran, samoin mustaa raakavillaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *